Hoe kan je kortingscodes instellen op je laadstation voor een specifieke doelgroep?

Hoe kan je kortingscodes gebruiken op je laadstation?

Klik hiervoor links in het menu "infra" op laadsites.

Selecteer jouw laadsite en klik op het potlood icoon om te editeren. Vink "Accepteer kortingscodes" aan en sla op.

Nu kunnen de laadpunten die onder deze laadsite vallen van kortingscodes gebruik maken.

Op dezelfde pagina scrolt u naar beneden naar de rubriek "kortingscodes".

Hier krijgt u een overzicht van de kortingscodes die u aangemaakt heeft.

Een kortingscode zelf dient uniek te zijn, en best uit letters en cijfers gecombineerd te zijn om het niet te eenvoudig te maken.

Als u een nieuwe kortingscode maakt kan u daarom ook op de knop "genereer" klikken om een iets ingewikkeldere unieke code te genereren.

Uw laadsite zal reeds ingevuld staan.

Vul het kortingsbedrag per kWh in.

Let op! Dit kortingsbedrag wordt afgetrokken van het bedrag dat u uitbetaald wordt.

Heeft u dus bijvoorbeeld een laadsite van het type public-0 waarbij u de CREG uitbetaald wordt, dan zal de prijs die u uitbetaald wordt minder zijn dan de CREG-prijs als deze kortingscode toegepast wordt.

Prijsvoorbeeld:

U heeft een site van het type public-10 waarbij u dus zelf de prijs bepaalt. U heeft hier als prijs 0.5€ ex. btw ingesteld.

Als een klant aan uw laadstation laadt en gebruik maakt van een kortingscode van 0.05 cent wil dat zeggen dat u slechts 0,45€ per kWh zal uitbetaald worden ipv 0,5€ voor klanten die geen gebruik maken van kortingscodes.

OPGELET: Kortingscodes kunnen enkel toegekend worden voor gebruikers van de QR-code. Dus mensen die met een laadpas van een andere partij laden kunnen NIET genieten van deze kortingscodes. Wij kunnen immers geen andere tarieven hanteren naar externe laadpasuitgevers dan uw standaardtarief.

U kan deze kortingscodes aan uw trouwe klanten bezorgen vòòr het starten van een laadsessie. De gebruiker dient de QR-code te scannen en de stappen te volgen door zichzelf ofwel te registreren ofwel AdHoc te laden. Tijdens deze procedure en net voor het starten van de laadsessie kan de gebruiker dan een kortingscode ingeven.

Eens een laadsessie gestart is wordt het tarief vastgelegd. Wij kunnen hierdoor achteraf GEEN interventies doen op laadsessies die zonder kortingscode zouden gestart zijn.

Heb je geen antwoord gevonden?

Ons team is slechts een e-mail van je verwijderd en staat klaar om je vragen te beantwoorden

  • Wattify BV
    BE0777.610.990
    Kriephoekstraat 25
    9230 Wetteren, België
  • Volg ons