Gebruik van de QR code om op te laden met Wattify

Heb je een QR-code op je laadpunt geplaatst? Prima, dit is trouwens wettelijk verplicht sinds april 2024 voor alle (semi)-publieke laadpunten, zodat er naast prijstransparantie ook AdHoc kan geladen worden aan een publiek laadpunt.

De QR-code brengt de eindgebruiker naar de mobiele webpagina van het specifiek laadpunt, of in het geval er slechts enkele laadpunten zijn naar de laadsite met hierop dan de individuele laadpunten. Dit artikel geeft een voorbeeld van een QR die verwijst naar 1 specifiek laadpunt.

De welkomstpagina ziet er als volgt uit:

Stap 1

  • De prijs is zichtbaar door op prijzen te klikken, de eindgebruikersprijs inclusief btw wordt vermeld, eventuele start-fees en of penalty fees worden er ook op vermeld.

  • Beschikbaarheid geeft de openingsuren van het laadstation weer, let op de openingsuren zullen bepalen wanneer iemand kan "beginnen" met laden, eens een laadsessie gestart is kan deze verder laden NA de openingsuren ook

  • De laatste knop "Laden starten" is enkel zichtbaar wanneer het laadpunt ook effectief klaar is om te beginnen met laden, maw als de kabel verbonden is tussen het laadpunt en de wagen, zoniet ziet u een melding die vraagt om de wagen te verbinden.

Stap 2

Vul uw emailadres in, deze wordt in de volgende stap nogmaals bevestigd.

Klik op verder gaan.

LET OP: Indien u op de knop Ad hoc laden klikt wordt er GEEN account aangemaakt. Er wordt later in de wizard een bedrag gereserveerd op uw betaalkaart en na de laadsessie wordt het bedrag dat effectief geladen werd afgehouden. Het vrijgeven van het resterende bedrag kan enkele dagen tot weken duren en wordt integraal door uw bank beheerd. Indien u volledig anoniem wenst te laden is dit de gewenste methode, echter raden wij deze niet aan, gezien wij hiermee u achteraf geen factuur op naam kunnen maken omdat wij deze laadsessies volledig geanonimiseerd afhandelen en deze dus niet aan een persoon of firma kunnen koppelen.

Stap 3

een controle op de juistheid van het e-mailadres

Stap 4

Vul uw naam en voornaam in, deze zal later ook op de factuur komen te staan. BTW-gegevens en of firma gegevens zal u later kunnen aanvullen nadat de laadsessie voltooid is.

Stap 5

In deze stap kiest u een pincode, deze bestaat uit enkel cijfers. Het is de bedoeling hiervan om later op eventuele andere laadpalen, snel via een4-cijferige pincode gecombineerd met uw emailadres meteen een laadsessie te kunnen starten.

Stap 6

Bevestig hier nog even onze algemene voorwaarden en het feit dat wij meteen elektriciteit leveren dat u uiteraard ook het herroepingsrecht verliest gezien wij de geleverde elektriciteit niet kunnen terugnemen.

Stap 7

Laadpaaleigenaren kunnen kortingscodes genereren die u dan een korting geven op de kWh prijs, indien u er een heeft en het laadpunt ondersteunt dit gelieve ze hier dan in te geven, de huidige laadsessie zal dan de kortingsprijs bevatten.

Stap 8

U wordt omgeleid naar de mollie betalingspagina. Er wordt u om 1 € activatiefee gevraagd. Kies de gewenste betaalmethode. OPGELET: Op deze betaalmethode creëert u hierbij een mandaat, dewelke wij zullen gebruiken om uw laadsessie aan te rekenen. Zorg ervoor dat u zeker de gewenste rekening hiervoor gebruikt, achteraf kunnen wij deze niet aanpassen zonder opnieuw de activatiefee aan te rekenen.

Nadat de betaling succesvol werd uitgevoerd zal de laadsessie onmiddelijk beginnen. Nadat u de laadsessie afsluit en de wagen loskoppelt zal de afrekening gebeuren en zal u hiervan ook een overzicht krijgen per mail. In deze mail staan dan instructies om eventueel facturatiegegevens verder aan te vullen.

Heb je geen antwoord gevonden?

Ons team is slechts een e-mail van je verwijderd en staat klaar om je vragen te beantwoorden

  • Wattify BV
    BE0777.610.990
    Kriephoekstraat 25
    9230 Wetteren, België
  • Volg ons